CHEF AND COOKING

Course Detail

Chef and Cooking Course in Rawalpindi Islamabad Pakistan 0301-5044340

Introduction

Chef

The chief cook, especially in a restaurant or hotel, is usually responsible for planning menus, ordering foodstuffs, overseeing food preparation, and supervising the kitchen staff. Chef are cooking professionals trained in all aspects of food preparation. Their main responsibilities include planning menus, overseeing the kitchen staff, and ensuring that the food meets high-quality standards

Cooking

Cooking is an art form in which a chef can satisfy his customers, family, friends, and visitors. Furthermore, individuals frequently eat at restaurants to save time, avoid hassles, ensure food quality and variety, and for a variety of other reasons. As a result, the restaurant industry is quickly expanding, and chefs’ roles are becoming increasingly important. If you want to start your career as a professional chef or to satisfy your nearest and dearest people, take a look at our well-designed Professional Chef Course for Business.

The course provides you with the best recipes of successful chefs and instructs you on how to make your food delicious. At the end of the course, you can artistically present food items in front of guests, customers, and friends.

Hot Kitchen/Cold Kitchen

A hot kitchen and a cold kitchen are different parts of the same commercial kitchen, the difference being in the use to which a particular space is put. Our institute provides a suitable kitchen, such as a hot kitchen and a cold kitchen. All the recipes are on our side.

Hot Kitchen

The hot kitchen can best be summed up as being that part of a kitchen where raw materials are prepared and cooked, whether baked, fried, roasted, boiled, or steamed.

The hot kitchen is usually equipped with modern facilities such as gas and electric stove exhaust fans, ovens, chillers, hot and cold water supply, dishwashers, and so on. Chefs send finished dishes from the hot kitchen to the cold kitchen to await serving at the table.

Cold Kitchen

The Cold Kitchen, otherwise known as the Garde Manger, is that part of the kitchen where cold foods are prepared for serving at the table. Many of the food items that you find in the cold kitchen will have been cooked by chefs in the Hot Kitchen beforehand.

Lifestyle Classes:

Our chefs and professionals will teach you how to cook, bake, grill, and fry. We offer a variety of cuisine-based cooking courses that allow you to indulge your inner foodie while learning to prepare exotic dishes from across the world or simply brush up on your skills in our all-time favorite Pakistani cuisine.

Chef and Cooking Course Outline

  • Continental Cuisine
  • Pakistani Cuisine
  • Chinese Cuisine
  • Italian Cuisine
  • Fast Food
  • Baking
  • Beverages

Introduction to Chef and Cooking Course

  • Interpretation of Terms
  • Personal Hygiene
  • Food Contamination
  • Safe Food Handling
  • Construction Standards
  • Maintenance Standards
  • Sanitation Codes
  • Pakistani Cuisine
  • Continental Food

CHEF AND COOKING COURSE IN RAWALPINDI ISLAMABAD PAKISTAN 0301-5044340

CHEF AND COOKING COURSE IN RAWALPINDI ISLAMABAD PAKISTAN 0301-5044340

CHEF AND COOKING COURSE

Chef and Cooking Course Chef and Cooking Course Chef and Cooking Course Chef and Cooking Course Chef and Cooking Course Chef and Cooking Course Chef and Cooking Course Chef and Cooking Course Chef and Cooking Course

Urdu Course Detail

:تعارف

ِشیف:
چیف باورچی، خاص طور پر ریستوراں یا ہوٹل میں، عام طور پر مینو کی منصوبہ بندی کرنے، کھانے کی اشیاء کا آرڈر دینے، کھانے کی تیاری کی نگرانی، اور باورچی خانے کے عملے کی نگرانی کا ذمہ دار ہوتا ہے۔ باورچی کھانا پکانے والے پیشہ ور افراد ہیں جو کھانے کی تیاری کے تمام پہلوؤں میں تربیت یافتہ ہیں۔ ان کی اہم ذمہ داریوں میں مینوز کی منصوبہ بندی کرنا، باورچی خانے کے عملے کی نگرانی کرنا، اور اس بات کو یقینی بنانا شامل ہے کہ کھانا اعلیٰ معیار کے مطابق ہو۔

ِکوکنگ:

کھانا پکانا ایک فن ہے جس میں ایک شیف اپنے صارفین، خاندان، دوستوں اور مہمانوں کو مطمئن کر سکتا ہے۔ مزید برآں، افراد وقت کی بچت، پریشانیوں سے بچنے، کھانے کے معیار اور مختلف قسم کے لیے اور متعدد دیگر وجوہات کی بنا پر اکثر ریستوراں میں کھاتے ہیں۔ نتیجے کے طور پر، ریستوراں کی صنعت تیزی سے پھیل رہی ہے، اور باورچیوں کے کردار تیزی سے اہم ہوتے جا رہے ہیں۔ اگر آپ ایک پیشہ ور شیف کے طور پر اپنا کیریئر شروع کرنا چاہتے ہیں یا اپنے قریبی اور عزیز ترین لوگوں کو مطمئن کرنا چاہتے ہیں، تو ہمارے اچھے ڈیزائن کردہ پروفیشنل شیف کورس فار بزنس پر ایک نظر ڈالیں۔

ِگرم کچن/کولڈ کچن:

ایک گرم باورچی خانہ اور ٹھنڈا باورچی خانہ ایک ہی تجارتی باورچی خانے کے مختلف حصے ہیں جس کے استعمال میں ایک خاص جگہ رکھی جاتی ہے۔ ہمارا انسٹی ٹیوٹ ایک مناسب کچن مہیا کرتا ہے جیسے کہ گرم کچن اور ٹھنڈا کچن۔ تمام ترکیبیں ہماری طرف ہیں۔
گرم کچن:

گرم باورچی خانے کا خلاصہ باورچی خانے کا وہ حصہ ہونے کے طور پر کیا جا سکتا ہے جہاں خام مال تیار اور پکایا جاتا ہے، چاہے سینکا ہوا ہو، تلی ہوئی ہو، بھنی ہوئی ہو، ابلی ہوئی ہو یا ابلی ہوئی ہو۔
گرم کچن عام طور پر جدید سہولیات سے لیس ہوتا ہے جیسے گیس اور بجلی کے چولہے ایگزاسٹ پنکھے، اوون، چلرز، گرم اور ٹھنڈے پانی کی فراہمی، ڈش واشر وغیرہ۔ باورچی میز پر پیش کرنے کا انتظار کرنے کے لیے گرم باورچی خانے سے ٹھنڈے باورچی خانے میں تیار پکوان بھیجتے ہیں۔

ِ
ٹھنڈا کچن:
کولڈ کچن، بصورت دیگر گارڈ مینجر کے نام سے جانا جاتا ہے، باورچی خانے کا وہ حصہ ہے جہاں میز پر پیش کرنے کے لیے ٹھنڈے کھانے تیار کیے جاتے ہیں۔ کھانے کی بہت سی چیزیں جو آپ کو ٹھنڈے کچن میں ملتی ہیں
وہ ہاٹ کچن میں شیفوں نے پہلے ہی پکائی ہوں گی۔

ِ
ہمارے باورچی اور پیشہ ور آپ کو کھانا پکانے، بیک کرنے، گرل کرنے اور بھوننے کا طریقہ سکھائیں گے۔ ہم مختلف قسم کے پکوان پر مبنی کھانا پکانے کے کورسز پیش کرتے ہیں جو آپ کو دنیا بھر سے غیر ملکی پکوان تیار کرنا سیکھنے کے دوران اپنے اندرونی کھانے کے شوقین افراد کو شامل کرنے کی اجازت دیتے ہیں یا ہمارے ہمہ وقت کے پسندیدہ پاکستانی کھانوں میں اپنی صلاحیتوں کو بروئے کار لاتے ہیں۔

ِشیف اور کوکنگ کورس کا مواد:
کانٹینینٹل کھانا
پاکستانی کھانا
چینی کھانا
اطالوی کھانا
فاسٹ فوڈ
بیکنگ
مشروبات

ِشیف اور کوکنگ کورس کا تعارف:
شرائط کی تشریح
ذاتی حفظان صحت
کھانے کی آلودگی
سیف فوڈ ہینڈلنگ
تعمیراتی معیارات
دیکھ بھال کے معیارات
صفائی کے کوڈز
پاکستانی کھانا
کانٹی نینٹل فوڈ

Course Fee


Course Duration Class Timing Admissions Fee
2 Months Morning
Evening
Open 60,000
Advance
Contact Us At Address
0340-7255262
0301-5044340
0344-5596000
0333-9014677
House No 1040, F Block, Near Attock Pump, Satellite Town New Katarian Rawalpindi

Course Video Information

Course Brochure

Chef and Cooking Brochure

Course Ads

CHEF AND COOKING
CHEF AND COOKING Course
CHEF AND COOKING Course
CHEF AND COOKING COURSE
CHEF AND COOKING COURSE IN RAWALPINDI ISLAMABAD
CHEF AND COOKING COURSE
CHEF AND COOKING COURSE 2
CHEF AND COOKING COURSE
CHEF AND COOKING COURSE 6
CHEF AND COOKING COURSE
CHEF AND COOKING COURSE
CHEF AND COOKING COURSE
CHEF AND COOKING COURSE
CHEF AND COOKING COURSE
CHEF AND COOKING COURSE
CHEF AND COOKING Course
CHEF AND COOKING Course
CHEF AND COOKING
CHEF AND COOKING COURSE IN RAWALPINDI ISLAMABAD